Nedelja, 29.05.2016.

15:41

"Nije isključeno odlaganje izbora u Crnoj Gori"

Funkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović kaže da nije isključena mogućnost da parlamentarni izbori u Crnoj Gori budu odloženi.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Thinkstock

Bulatović, koji je i nekadašnji funkcioner vladajuće Demokratske partije socijalista, pozvao se na nagoveštaj opozicionih stranaka koje su ušle u vladu izbornog poverenja da se povuku, ako ne budu uspele da se izbore za demokratske uslove u kojima bi bili održani novi izbori.

On je na televiziji Atlas rekao da su u tom slučaju mogući razni scenariji, uključujući i "makedonski scenario", što znači i mogućnost odgađanja parlamentarnih izbora.

Bulatović je dodao i da prvi put čuje za ideju da se 2018. godine, na stotu godišnjicu Velike podgoričke narodne skupštine na kojoj je odlučeno da se Crna Gora priključi Srbiji, odnosno Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, ponovo održi referendum, na kome bi se građani izjašnjavali o državnom statusu svoje zemlje.

Izbori su predviđeni za prvu polovinu oktobra ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: