Petak, 04.09.2015.

14:19

BG: Uručena pomoć izbeglicama na stanici

Predstavnici Islamske zajednice Srbije i muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" iz BiH uručili su pomoć izbeglicama u parku pored stanice u Beogradu.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

Prema rečima predsednika "Merhameta" Hajrudina Šahića, radi se o interventnoj pomoći u vidu higijenskih sredstava, vode i mleka a vrednost pomoći iznosi 10.000 evra.

"Želimo da animiramo sve ljude dobre volje i da ovim izbeglicama, koliko je to moguće, stvorimo normalne uslove za život", kazao je Šahić.

On je najavio da će u narednih mesec dana biti otvorena kuhinja koja će dnevno spremati 200-300 toplih obroka za izbeglice koje se nalaze u Beogradu.
Foto: Tanjug
Predstavnik Islamske zajednice Srbije Muedib Šahinović kazao je da današnjom donacijom Srbija i BiH pokazuju humanost koja ne poznaje granice.

"Do sada je pomoć ovim ljudima pružana kampanjski a od danas pokrećemo ozbiljnu humanitarnu akciju kako bi svaka izbeglica koja prolazi kroz Srbiju bila dočekana na domaćinski način", rekao je on.

Akciju prikupljanja humanitarne pomoći su organizovale "Merhamet" iz BiH i istoimena organizacija iz Srbije u saradnji sa Islamskom zajednicom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: