Četvrtak, 31.05.2007.

15:24

Grupa "Bul. AVNOJ-a" za referendum

Grupa mladih umetnika pod imenom "Bulevar AVNOJ-a" traži referendum o promeni naziva te ulice na Novom Beogradu.

Izvor: Beta

Default images

Grupa je na uglu Bulevara AVNOJ-a i Ulice španskih boraca lepila plakate "Bulevar AVNOJ-a", u kome većina njih stanuje, kako bi naglasila da je to još uvek naziv te ulice, a ne da tražili da to ime ostane i ubuduće. Grupa "Bulevar AVNOJ-a" će anketirati stanare te ulice kako bi utvrdila šta oni misle o promeni naziva u Bulevar Zorana Đinđića.

Član te grupe Marko Đorđević rekao je novinarima da akcija nema nikakve veze s politikom, već da je to "bunt protiv vulgarne politizacije svakodnevnog života".

Prema njegovim rečima, umetnici i omladinci su se okupili podstaknuti prošlonedeljnom akcijom članova organizacije 1389. i Srpske radikalne stranke.

Gradske vlasti su krajem prošle godine, po potpisivanju peticije, pokrenule proceduru za izmenu naziva Bulevara AVNOJ-a u Bulevar Zorana Đinđića. Tu promenu je pre dve nedelje odobrio novi ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: