Četvrtak, 29.11.2018.

11:41

Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom Kosmeta

Vučić rekao da srpske vlasti nemaju kontrolu ni nad jednim pedljom Kosova i Metohije, ali da zato imamo narod.

Izvor: B92

Vučić: Nemamo kontrolu ni nad jednim pedljom Kosmeta
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Naša situacija nimalo nije laka, kada zavisite od volje Prištine i od toga hoće li da poštuju pravo ili ne. Ako se neko ponaša nepravno, ograničene su vam mogućnosti delovanja", kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike u Zrenjaninu.

Nismo u lakoj poziciji, jer nemamo kontrolu "ni nad jednim pedljom KiM", ali zato imamo svoj narod, koji je spreman da čuva svoja ognjišta, a oni imaju svoju državu koja je spremna da im svakako pomogne, poručio je predsednik Srbije.

S druge strane, kako dodaje, srećan je "što su se Srbi podigli i probudili i što razumeju koliko su pogođeni ovim merama i što su na civilizovan i razuman način pokazali razliku između sebe i onih koji su te mere uveli".

Govoreći o današnjem sastanku s predstavnicima Srpske liste, Vučić kaže da će ih zamoliti da nastave s mirnim protestima, a državni vrh će nastaviti da na međunarodnom planu ukazuje na štetnost odluka Prištine, koje dubinski razaraju mir.

"Nadam se da će biti razuma i snage u međunarodnoj zajednici da izvrše pritiske na one koijima je sprovođenje nepravnih aktivnosti postala svakodnevnica", zaključio je on, ali i dodao da ne veruje da će Priština skoro ukloniti tarife od 100 odsto na srpske proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: