Četvrtak, 26.11.2015.

08:46

"Jedan nepredvidiv igrač - Turska, a ne Rusija"

Nemački vicekancelar Sigmar Gabrijel istakao je da je Turska kriva za incident u kojem je oboren ruski avion kada je jedan pilot poginuo, prenosi „Sputnjik“.

Izvor: Sputnjik

Default images
Foto: Beta, AP

„Incident je, na osnovu izjava iz zemalja regiona, pokazao da u regionu postoji igrač koje je nepredvidiv i to je Turska, ne Rusija“, rekao je Gabrijel za njuz magazin „Špigl“.

Kako kaže, „Turska je odigrala tešku ulogu u sirijskom konfliktu“.

Podsećamo, avion Su-24 oboren je u utorak ujutru, a i dalje postoje oprečni podaci o detaljima incidenta. Turska tvrdi da je avion narušio njen vazdušni prostor kao i da su više od 10 puta za pet minuta upozorili avion. Sa druge strane, Moskva ističe da nije narušila tuski vazdušni prostor i da je avion sve vreme bio iznad sirijskog neba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: