Nedelja, 25.09.2011.

15:00

Prajd ponovo kreće iz parka Manjež

Parada ponosa 2. oktobra će proći istom trasom kao i prošle godine, iz parka Manjež, pored državnih institucija, do Studentskog kulturnog centra, saznaje B92.

Izvor: B92

Default images

Manifestaciju će u više obruča obezbeđivati oko 5.000 pripadnika specijalnih i redovnih snaga policije.

Okupljenima će se obratiti poslanik evropskog parlamenta Jelko Kacin, šef delegacije Evropske komisije u Beogradu Vensan Dežer, šef Misije OEBS u Beogradu Dimitrios Kipreos, šefica kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Antje Rotemund i organizatori skupa.

Nakon toga, učesnici Parade ponosa prošetaće prošlogodišnjom trasom - pored državnih ministarstava, zgrade Vlade Srbije, Generalštaba, Beograđanke i Studentskog kulturnog centra.

Očekuje se dolazak ambasadora više zemalja, predstavnika vlasti i više političkih partija, a kompletan spisak još nije poznat. Od članova Vlade Srbije je za sada izvesno pojavljivanje ministra za ljudska i manjinska prava Milana Markovića.

Učesnike Parade ponosa obezbeđivaće oko 5.000 policajaca, koliko je bilo angažovano i prošle godine, a pored njih, organizatori će angažovati i privatno obezbeđenje.

Detaljne informacije o skupu, kao i o manifestaciji "Prajd nedelja" koja će prethoditi Paradi, biće saopštene na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Podsetimo, juče je vicepremijer i ministar policije Ivica Dačić upozorio da će svako ko bude narušavao javni red i mir ili napadao policiju na Paradi ponosa biti suočen sa oštrom reakcijom snaga MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: