Ponedeljak, 23.10.2017.

08:58

Počelo: Skupljaju se potpisi za doživotnu za ubice dece

U četrdesetak gradova Srbije počinje prikupljanje potpisa za uvođenje doživotne robije za ubice i silovatelje dece, maloletnika i trudnica.

Izvor: Tanjug

Počelo: Skupljaju se potpisi za doživotnu za ubice dece
Foto: Fondacija Tijana Juriæ

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić, a da bi izmene ušle u skupštinsku proceduru, potrebno je skupiti najmanje 30.000 potpisa u roku od nedelju dana.

Akcija počinje danas u Subotici u rodnom gradu Tijane Jurić, a predstavnik Fondacije Igor Juric rekao je da će prikupljanje potpisa biti organizovano u više od 40 gradova Srbije, izmedu ostalih u Valjevu, Čačku, Novom Sadu, Beogradu.

"Ogromna je zainteresovanost. Više od 2.000 majki je želelo da volontira. I da skupština ovo ne shvati ozbiljno, ovo će mi biti čast da radim. Ovo nije političko i versko pitanje, već moramo da dokažemo da su nam deca najbitnija", istakao je Jurić za RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: