Nedelja, 23.02.2020.

18:12

Putin: Ruskom oružju nema ravnog u svetu

Ruska vojska i mornarica biće opremljene najsavremenijim oružjem koje uključuje laserske i hipersonične sisteme, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug

Putin: Ruskom oružju nema ravnog u svetu
Getty Images/Marianna Massey

"Uradićemo najviše što možemo da naša vojska i mornarica budu još naprednije, što znači jačanje sposobnosti strateških snaga, usmeravanje najsavremenijih hardverskih rešenja u sve rodove vojske, uključujući laserske, hipersonične sisteme i sisteme visoke preciznosti", rekao je Putin na koncertu povodom Dana branilaca otadžbine.

On je dodao da većina ruskog oružja nema ekvivalent u svetu, prenosi TAS S.

Putin je, uoči obeležavanja 75 godina od Dana pobede u Drugom svetskom radu, 9. maja, rekao da Rusija neće dozvoliti prekrajanje istorije borbe protiv nacizma i poručio da će obelodaniti takve pokušaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: