Ponedeljak, 01.11.2010.

22:10

Škundrić: Energenata će biti za sve

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da će Vlada Srbije učiniti sve da obezbedi potrebne količine energenata.

Izvor: Tanjug

Default images

Energenti će biti obezbeđeni za korisnike sa daljinskim sistemom grejanja, ali i one koji se ne greju na taj način, kako bi grejna sezona protekla bez problema.

"Vodimo računa o daljinskim sistemima grejanja, s obzirom na to da se jedna trećina žitelja Srbije greje na taj način, ali i o potrebama svih ostalih građanja koji se greju na druge načine", kazao je Škundrić.

Govoreći o snabdevanju toplana mazutom, ministar je rekao da su sve toplane koje su ugovarale potrebne količine mazuta u vreme kada ih je resorno ministarstvo pozvalo obezbedile dovoljne količine tog energenta i to po povoljnim cenama.

One koji to nisu tada uradili vlada je pomogla obezbedivši mazut iz robnih rezervi, podsetio je Škundrić.

Ministar je naveo da je urađena i nova metodologija za obračun cene energenata, podsetivši da je na lokalnim samoupravama da donesu odluku o ceni grejanja saglasno sa sveukupnim troškovima, kako bi građani imali kvalitetnu i redovnu isporuku toplotne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: