Petak, 31.10.2014.

09:01

Dan tenkista

Danas je Dan oklopnih jedinica VS koji se obeležava u znak sećanja na dan kada su 1941. godine partizanske jedinice po prvi put upotrebile dva tenka u Kraljevu.

Izvor: Tanjug

Default images

Na obeležavanju Dana Treće brigade i Dana oklopnih jedinica u Kasarni "Knjaz Mihailo", komandant brigadni general Želimir Glišović podsetio da su pripadnici te brigade učestvovali u mirovnim misijama u Libanu i na Kipru i da su dobili pohvale za svoje angažovanje i profesionalno izvršavanje zadataka.

On je rekao da je Treća brigad u prethodnoj godini ispunila zadatke u osposobljavanju i obuci svojih pripadnika, učešću u međunarodnim misijama i pomoći civilnom stanovništvu.

Pripadnici te jedinice trenutno su angažovani na otklanjanju posledica poplave u Kladovu, rekao je Glišović.

On je rekao da će brigada u narednom periodu raditi na unapređenju operativnih sposobnosti i profesionalnom izvršavanju zadataka na najvišem novu.

Obeležavanju Dana brigade i Dana oklopnih jedinica prisustvovao je komandant Kopnene vojske VS general-potpukovnik Aleksandar Živković sa saradnicima, predstavnici lokalnih vlasti, Policijske uprave, Srpske pravoslavne crkve, građani i učenici niških škola.

Treća brigada Vojske Srbije nastavlja tradicije slavnog topličkog Gvozdenog puka.

Pripadnicima oklopnih jedinica vojne praznika čestitali su ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Gašić je naveo i da "stručnost, odgovornost, profesionalizam i osposobljenost pripadnika tog roda doprinosi izgradnji, razvoju i afirmaciji tenkovskih i mehanizovanih jedinica Vojske Srbije"

"Vaše angažovanje je garancija da će biti očuvan visok nivo u izvršavanju namenskih zadataka i nareenog nivoa operativne sposobnosti" istakao je on u čestitki.

Diković je naveo da su pripadnici okplopnih jedinica uspešnom realizacijom zadataka u proteklom periodu i stručnim radom, pružili doprinos razvoju i afirmaciji tog roda Vojske Srbije.

"Uveren sam da ć‡ete i u narednom periodu, primenom dugogodišnjeg iskustva, stručnim osposobljavanjem pripadnik i modernizacijom raspoloživih oklopnih sredstava doprineti izgradnji operativne sposobnosti Vojske Srbije", naveo je on u čestitki objavljenoj na sajtu Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: