Potvrđeno, džihadista pucao u Otavi

Kanadski zvaničnici potvrdili su da je u napad na parlament izvršio džihadista koji je i ranije bio osuđivan, a nedavno je prihvatio islamsku veru.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

08:06

Default images

Majkl Zehaf-Bibo je ubijen u zgradi kanadske skupštine u Otavi, a grad je i dalje pod policijskom blokadom zbog opasnosti od novih napada.

Od početka nedelje to je drugi napad radikalnih islamista, pošto je prethodno u ponedeljak u Kvebeku pucnjima iz automobila ubijen jedan, a ranjen drugi pripadnik kanadske vojske.

Britanski mediji, pozivajući se na izvore iz kanadske policije, navode da postoji velika sličnost između ova dva napada, a osim toga što su ih izvršili muslimani, navodi se da oni nisu pripadnici organizovanih grupa, već “slobodni strelci“.

Zehaf-Bibo je ubijen pošto je prethodno usmrtio Nejtana Sirila, 24-godišnjeg pripadnika počasne garde ispred zgrade parlamenta.

Kanadske vlasti su ove nedelje podigle nivo bezbednosti zbog opasnosti od radikalnih islamskih organizacija, nakon što je odlučeno da se kanadska vojska sa šest borbenih aviona pridruži koaliciji za borbu protiv Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: