Subota, 19.01.2013.

21:31

Zvaničnici: U Alžiru 55 ubijenih

U akciji alžirskih snaga bezbednosti ubijeno je ukupno 23 taoca i 32 islamistička otmičara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Alžira.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministarstvo je navelo da je to konačan bilans poginulih u akciji u gasnom kompleksu In Amenas, kao i da je oslobođeno 107 stranih talaca i 685 Alžiraca, preneo je Rojters.

Prema alžirskoj državnoj agenciji APS, specijalne snage su ranije danas upale u kompleks u završnom udaru kojim je okončana četvorodnevna talačka kriza.

Odgovornost za otmicu stotina Alžiraca i stranaca juče je preuzela ekstremistička grupa iz Malija Maskirana brigada, koja je zatražila da se razmene zatvorenici sa stranim zemljama i da se okonča francuska intervencija u susednom Maliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: