Berlin: Uhapšeni ruski špijuni

Nemački tužioci podigli su optužnice protiv dvoje Rusa koji se terete da su za račun Moskve prikupljeli informacije o strategijama Evropske unije i NATO.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

20:08

Default images

Kancelarija saveznog tužilaštva danas je saopštila da je dvoje optuženih, koji su uhapšeni u oktobru 2011, više od 20 godina u Nemačkoj radilo za rusku obaveštajnu službu SVR.

Prema navodima tužilaštva, agenti su ušli u Nemačku 1988. i 1990. Predstavljali su se kao državljani Austrije južnoameričkog porekla. Tužilaštvo ih je identifikovalo kao Andreasa i Hadrun A. i nije dalo više informacija o njihovom identitetu.

Tužilaštvo veruje da su u periodu između 2008. i 2011. preko jednog špijuna u ministarstvu inostranih poslova Holandije dobijali dokumenta o strategijama EU i NATO.

Poslednjih nekoliko godina, za svoje aktivnosti su dobijali godišnju platu u iznosu od gotovo 100.000 evra, rekli su tužioci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: