Mirjana Karanović: Nije bilo uvreda

Mirjana Karanović demantuje tvrdnje medija i NVO organizacija da ju je ministar kulture Predrag Marković vređao na otvaranju manifestacije "Dani Žanke Stokić“.

Izvor: B92, e-novine

Subota, 22.10.2011.

18:48

Default images

Pojedini dnevni listovi objavili su da ju je navodno ministar Marković vređao tako što joj je rekao "Marš lezbejko".

Pored poznate glumice koja kaže da je reč o potpuno iskonstruisanom incidentu i ministarstvo kulture je u saopštenju navelo da je informacija o verbalnom napadu Predraga Markovića na Mirjanu Karanović potpuno izmišljena.

Mirjana Karanović je za e-novine ispričala da je na otvaranju manifestacije "Dani Žanke Stokić" u mestu Rabare kod Požarevca, rekla da je zadivljena time što su to uspeli da naprave.

"Lako je praviti festivale po Beogradu, jer postoji podrška Ministarstva, ali da je u malim mestima teško napraviti bilo kakav kulturni događaj, naročito kada im niko ne pomaže”, objašnjava Karanovićeva.

Ona je navela da je nakon otvaranja manifestacije ispred zgrade Doma kulture poznata glumica dala je izjavu za TV ekipu u trenutku kada je pored nje prolazio ministar Marković.

“Dok je on odmicao, dobacila sam mu u polušaljivom tonu: 'Kako to odlazite bez pozdrava. Jeste li vi ministar kulture ili nekulture?' On je odgovorio da se već pozdravio sa mnom na početku programa. Poslednje što sam mu rekla bilo je: 'Sram vas bilo' i na tome se završilo”, kaže Mirjana Karanović za e-novine.

Prethodno su nevladine organizacije Građanske Inicijative i Centar za praktičnu politiku u zajedničkom saopštenju pozvale ministra kulture Predraga Markovića da odmah podnese ostavku, zbog tvrdnji da je vređao glumicu Mirjanu Karanović.

I LGBT organizacija Kvirija centar je osudila navodni potez ministra Markovića ocenjujući ga kao "ženomrzački i homofobičan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: