Petak, 14.01.2000.

19:17

KFOR: Proslava pravoslavne Nove godine protekla bez incidenata

Izvor: B92

Default images
KFOR je saopstio da je proslava pravoslavne Nove godine prema izvestajima svih multinacionalnih brigada protekla bez incidenata. KFOR je situacija na Kosovu i Metohiji u protekla 24 casa okarakterisao kao dobru uz manje incidenata, javlja za B2 92 iz Pristine novinar Radio Kontakta Daniel Kovacevic. Jedna osoba je kidnapovana u cetvrtak popodne oko 18 h ispred romskog kampa u Plemetini. Nesto kasnije u Gnjilanu oko 19.30 pripadnici KFOR-a su sprecili kidnapovanje dva deteta. Kidnaper je uhvacen, a kod njega je pronadjena velika kolicina oruzja i municije. U mestu Ranilug u cetvrtak je doslo do masovnih demonstracija Srba sa jedne i Albanaca sa druge strane. Pripadnici KFOR-a morali su da ispale upozoravajuce hice u vazduh kako bi se demonstranti smirili, kaze se u saopstenju KFOR-a, ali nije naveden razlog demonstracija. Glavnokomandujuci multinacionalnih snaga general Klaus Rajnhart uputio je pismo saucesca porodici ruskog vojnika koji je u cetvrtak poginuo. Uzrok smrti nije naveden, ali se dodaje da je ovo 22 pripadnik KFOR-a koji je izgubio zivot na Kosovu.

Ovog meseca se na Kosovo vratilo 5200 izbeglica kosovskih Albanaca iz evropskih zemalja, u utorak se ocekuje povratak jos 108 osoba, rekao je na konferenciji za novinare Piter Kesler portparol UNHCR i dodao da se ove godine ocekuje jos masovniji povratak kosovskih Albanaca.

Srbi sa podrucja centralnog Kosova proslavili su pravoslavnu Novu godinu u Gracanici, prvi put bez ikakve pucnjave iz vatrenog oruzja. Proslavi su prisustvovali stanovnici svih okolnih srpskih sela i mesta, a onima koji su to trazili, pripadnici Kfora obezbedili su pratnju do Gracanice. "Nije bilo incidenata. Ljudi slave svoj praznik i mi ih u tome podrzavamo", rekao je Beti sef lokalne patrole Kfora Danijel Mortel koji je na proslavi, zajedno sa svojim vojnicima igrao u kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: