Četvrti talas. Razlog - novi soj

Japanske zdravstvene vlasti saopštile su da različiti sojevi koronavirusa izazivaju četvrti talas pandemije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2021.

11:48

Četvrti talas. Razlog - novi soj
EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Mutirani soj kovida-19, prvi put otkriven u Britaniji, pojavio se u regionu Osake, šireći se sve brže i popunjavajući bolničke krevete sa ozbiljnijim slučajevima zaraze u odnosu na prvobitnu varijantu virusa, izjavio je vladin savetnik za pandemiju Kodži Vada, a prenosi agencija Rojters.

"Četvrti talas će biti veći. Moramo da počnemo da razgovaramo o ciljanim merama za područje Tokija", rekao je Vada, profesor na Tokijskom međunarodnom univerzitetu za zdravlje i blagostanje.

Novi sojevi virusa su izgleda zarazniji i otporniji na vakcine, koje još nisu dostupne u celom Japanu.

Situacija je najgora u Osaki, gde je broj novozaraženih dostigao novi rekord prošle nedelje, zbog čega je regionalna vlada prošlog ponedeljka produžila mere zakljucavanja za još mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: