Sreda, 06.05.2020.

11:17

Vučić čestitao pripadnicima Garde Dan jedinice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim pripadnicima Garde 6. maj Dan jedinice.

Izvor: Tanjug

Vučić čestitao pripadnicima Garde Dan jedinice
EPA-EFE/Georgi Licovski

"Nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 190 godina, a zahvaljujući izuzetnoj stručnosti i profesionalnosti stekli ste renome elitne jedinice. Nepuna dva veka dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojske čuvate stečeni ugled", navodi se u čestitki predsednika, koju je prenelo Ministarstvo odbrane.

Vučić je naveo da profesionalnim izvršavanjem zadataka i konstantnim usavršavanjem, iz godine u godinu, pripadnici Garde znatno unapređuju vojni protokol za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinose očuvanju ugleda kako Vojske, tako i Republike Srbije.

"Samo najbolje jedinice Vojske Srbije mogu biti nosioci najviših odličja Republike Srbije. Pripadnici Garde sa ponosom i čašću nose odlikovanje za izuzetne zasluge i postignute rezultate u svim oblastima života i rada", naveo je Vučić.

Čestitajući im praznik predsednik je naveo i da je siguran da će pripadnici Garde profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i u predstojećem periodu dokazati i pokazati ko može biti pripadnik te najstarije reprezentativne jedinice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: