I frakcija na konvenciji DS-a

Konvenciji Demokratske stranke u nedelju će prisustvovati i članovi Liberalno-demokratske frakcije.

Izvor: B92, Beta

Subota, 26.02.2005.

11:42

Default images

Kako je za "Građanski list" rekao jedan od članova te frakcije Branislav Lečić, članovi LDF-a neće se gurati tamo gde im nije mesto. Lečić tvrdi da je gotovo trećina članova stranke prišla frakciji zbog nezadovoljstva sadašnjom politikom i pasivizacijom stranke.

"Svi članovi LDF-a su i članovi DS-a, zašto ne bi bili na konvenciji svoje partije? To nije proslava rukovodstva, već stranke. To je veoma značajan jubilej, mada nisam sasvim siguran da sadašnje rukovodstvo DS-a može sa sigurnošću reći da je naslednik te politke, pogotovo ne one u poslednjih 15 godina, znači, politike Zorana Đinđića", rekao je Lečić.

Šutanovac: Dve Srbije

Funkcioner DS-a Dragan Šutanovac rekao je istom listu da će sa konvencije javnosti biti poslate jasne poruke koja to partija nudi jasnu trasu puta ka Evropskoj uniji.

"Postoje dve Srbije. Jedna je progresivna, druga retrogradna, jedna je za modernizaciju, druga za konzervaciju. Poruka će biti da smo mi lideri Srbije koja vodi ka Evropi, a da su svi ostali, koji su na bilo koji način sa SPS-om i radikalima, u stvari retrogradna i manjinska Srbija", rekao je Šutanovac.

Kongresu DS-a, prisustvovaće i predsednik najveće grčke opozicione stranke, socijalističkog PASOK-a, Jorgos Papandreu. Kako je saopšteno iz Atine, Papandreu dolazi na poziv predsednika Srbije i Demokratske stranke, Borisa Tadića, sa kojim će se i sastati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: