Nedelja, 20.01.2019.

23:20

Džihadisti ubili pripadnike misije UN u Maliju

Džihadisti povezani s Al-Kaidom ubili su 10 i ranili najmanje 25 pripadnika mirovne misije Ujedinjenih nacija na severu Malija, saopštile su UN.

Izvor: Beta

Džihadisti ubili pripadnike misije UN u Maliju

Svi pripadnici misije UN ubijeni u jutrošnjem napadu na njihov kamp bili su iz Čada, naveo je portparol generalnog sekretara UN u saopštenju i oštro osudio napad.

Kako se navodi u saopštenju, članovi misije UN su snažno odgovorili i ubili određen broj napadača.

Mirovna misija u Maliju, ustanovljena 2013. godine, ima 15.000 pripadnika i spada u misije UN s najviše stradalih članova. Bezbednost u toj zapadnoafričkoj zemlji ugrožavaju brojne ekstremističke grupe povezane s Al-Kaidom i Islamskom državom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: