Ponedeljak, 30.04.2018.

10:24

"Katastrofalna odluka, sud je najveća opasnost"

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić kaže da odluka Suda BiH o puštanju na slobodu Atifa Dudakovića i 12 njegovih saboraca, katrastofalna.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Thinkstock

Dudaković i dvanaestorica uhapšeni su u petak na više lokacija u BiH. a teret im se stavlja zločin protiv čovečnosti, a Dudakoviću još i ratni zločin protiv srpskih civila.

Ivanić je podsetio da kada je u petak pozdravio odluku Tužilaštva za uhapšenje pripadnika Petog korpusa, kojim je rukovodio Dudaković, istovremeno rekao i da je Sud BiH "najveća opasnost".

"Tužilaštvo pokušava u poslednjih nekoliko meseci i godina da pokrene nekoliko slučajeva protiv bošnjačkih generala, visokih oficira, ima slučaj Mahmudina, Orića i sada Dudakovića, što je novina u poređenju sa prethodim godinama, kada nijednog ozbiljnijeg slučaja nije bilo, kada nije ni jedan ozbiljni oficir iz takozvane Armije BiH nije optužen", kazao je Ivanić za Pink tv.

S druge strane, kaže, imate Sud BiH koji je u suštini doneo oslobađajuću presudu.

Ivanić nade polaže u suđenje.

"Videćemo šta će da uradi, prva odluka koju je doneo Sud je katastrofalna, ali sledi suđenje i videćemo šta će tu biti", kazao je Ivanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: