Sreda, 31.01.2018.

22:19

Lord podneo ostavku jer je zakasnio: "Stidim se" VIDEO

Majkl Bejts, član gornjeg doma britanskog parlamenta - Doma lordova i ministar u za međunarodni razvoj podneo je ostavku. Razlog za to: zakasnio je u parlament.

Izvor: B92, index.hr

Lord podneo ostavku jer je zakasnio:
screenshot/RT

Međutim, kabinet premijerke Tereze Mej naveo je da se zahtev za ostavkom odbija, javlja BBC.

Lord Bejts je naime trebalo da u 15 sati bude u sali Doma lordova kako bi odgovarao na pitanja poslanika. Kako je kasnio, njegov kolega lord Tajler morao je da preuzme zadatak. Lord Bejts stigao je tek pri kraju polučasovne sesije i stupio na govornicu, piše BBC.

Za govornicom je odmah izjavio kako ga je stid što nije stigao na vreme, izvinio se i najavio da će dati ostavku premijerki Terezi Mej.

“Tokom ovih pet godina bila mi je privilegija da odgovaram na pitanja s ove govornice u ime vlade. Uvek sam verovao da bi trebalo da ponudimo, zadovoljimo, najviše moguće standarde pristojnosti i poštovanja kada odgovaramo u ime vlade na legitimna pitanja zakonodavnog tela. Potpuno se sramim što nisam bio na svom mestu i stoga ću ponuditi svoju ostavku premijerki. Izvinjavam se“, rekao je on.

U Sali su se začuli povici negodovanja, a Bejts je napustio prostoriju.

Zanimljivo je da ovo nije prva ostavka koju je Bejts dao: ostavku je dao i 2016. na mesto sekretara u Ministarstvu spoljnih poslova kako bi mogao da ode na humanitarno putovanje u Južnu Ameriku. Pešačio je 3.000 kilometara od Buenos Ajresa do Rio de Žaneira kako bi prikupio 26.000 funti za Unicef. U Vladu se vratio u oktobru 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

20 h

Podeli: