Info

Četvrtak, 31.03.2022.

18:20

Dodik uputio pismo Vučiću: "Neupitna podrška"

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik uputio je pismo predsedniku Srbije i predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću.

Izvor: B92, RTRS

Dodik uputio pismo Vučiću:
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

On je naveo da mu je zadovoljstvo da mu se danas obrati i zahvali kao predsedniku koji je učinio Srbiju stabilnom, ekonomski moćnom, međunarodno cenjenom, infrastrukturno razvijenijom i u kojoj se iz dana u dan živi bolje.

Pismo srpskog člana Predsedništva i lidera SNSD-a Milorada Dodika upućeno predsedniku Srbije i predsjedniku SNS-a Aleksandru Vučiću Srna prenosi u celosti:

"Poštovani predsedniče, dragi Aleksandre,

Zadovoljstvo mi je da ti se danas obratim i zahvalim kao predsedniku koji je učinio Srbiju stabilnom, ekonomski moćnom, međunarodno cenjenom, infrastrukturno razvijenijom i u kojoj se iz dana u dan živi bolje. Srbija prije deset godina nije bila ni blizu takva. U svemu tome je nesumnjiva i ključna tvoja uloga.

Uz dužno poštovanje prema svima koji učestvuju na predstojećim izborima u Srbiji, smatram da je od najvećeg značaja očuvati kontinuitet političke vlasti i političke stabilnosti, ali i nastaviti sa ubrzanim ekonomskim razvojem.

Siguran sam da je to posebno značajno i usled ovih teških i turbulentnih događanja na svjetskoj političkoj sceni kada je Srbija, kao i Republika Srpska, izložena brojnim pritiscima. To je i te kako bitno i za Republiku Srpsku, ali i za sve Srbe u našem regionu.

Ljubav naroda Republike Srpske prema Srbiji nije nikad bila upitna, ali danas na Srbiju možemo biti i ponosni.

Kada je riječ o saradnji Srbije i Srpske, jasno je da je ta saradnja uvek postojala, ali da je tek tvojim dolaskom na vlast i tvojim odnosom prema Republici Srpskoj, nizom zajedničkih projekata realizovanih u Srpskoj i konkretizovana kao nikada do sada.

Srpskoj je veoma važna podrška koju joj pruža Srbija i koju si ti na najbolji način pokazao. Ta podrška je naš najveći oslonac. Takođe, od velikog značaja je i to što ljudi u Srpskoj osjećaju sigurnost i stabilnost uz sigurnu i stabilnu Srbiju.

Republiku Srpsku i Srbiju vežu čvrste bratske veze, saradnja, ali i konkretni projekti, čija se realizacija prati u kontinuitetu.

Potpuno sam uveren da će sa tobom na čelu Srbije i u narednim godinama ta saradnja biti još jača i bolja s obzirom da su pred nama veliki zajednički projekti poput izgradnje auto-puta Vukosavlje-Brčko-Bijeljina-Rača, zatim izgradnja aerodroma u Trebinju, Hidroelektrana 'Buk Bijela' na rijeci Drini. Znam i da ovo neće biti jedini zajednički projekti i da se neće na ovome stati. Radićemo zajedno još mnogo godina i pokazati da je svako povezivanje, bilo ono infrastrukturno, energetsko, saobraćajno ili kulturno od velikog značaja za dalji razvoj i saradnju jednog naroda u dve države.

Imao sam priliku da te upoznam i da vidim da je tvoja posvećenost i ljubav za Srbiju i njen razvoj ogromna. Zato je moja podrška tebi za izbore koji će biti održani u nedjelju potpuno neupitna, a uveren sam da isto tako misle i građani Srbije.

Tvoj prijatelj, Milorad Dodik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: