Svet

Utorak, 16.10.2007.

08:56

Pepsi: Nova fabrika u Rusiji

Kompanija "PepsiCo" počela je izgradnju fabrike čipsa u ruskom gradu Azov u koju će uložiti 170 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Default images

Fabrika će 2009. godine početi proizvodnju "grickalica" marke "lejs" (lays) i "čitos" (cheetos), a čitav asortiman obuhvataće joj više od 80 artikala. Pretpostavlja se da će nova fabrika zapošljavati prvobitno 350 radnika, a do 2011. godine broj zaposlenih bi trebalo da bude utrostručen, prenosi Interfaks.

Ovo će biti druga fabrika "PeppsiCo" za proizvodnju čipsa u Rusiji, pored fabrike u Kaširu (Moskovska oblast) izgrađene 2002. godine uz investicije od 52 miliona dolara.

Izgradnja fabrike u Rostovskoj oblasti je drugi projekat koji kompanija "Pepsi" realizuje u Rusiji ove godine. Proletos je počela izgradnja fabrike vode u Domnodedovu (Moksovska oblast) kapaciteta dve milijarde litara godišnje.

Na ruskom tržištu "Pepsi" je prisutan od 1974. godine i trenutno poseduje šest fabrika, među kojima su "Frito lej" (Lay) koja proizvodi 40 hiljada tona čipsa marke "čitos i "lejs".

Čips je najprodavanija slana grickalica u Rusiji, a na njega otpada 35,6 odsto prodaje po količini i 46,4 odsto po vrednosti prodaje ovih prehrambenih artikala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

11 h

Podeli: