Prkose Bregzitu: Porasle prosečne plate, nezaposlenost ostala niska

Prosečne zarade u Velikoj Britaniji porasle su u tri meseca zaključno sa aprilom, dok se nezaposlenost zadržala na najnižem nivou od kraja 1974. godine.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2019.

13:41

Prkose Bregzitu: Porasle prosečne plate, nezaposlenost ostala niska
FOTO: EPA NEIL HALL

U tom periodu je porasla prosečna nedeljna zarada bez bonusa i to za 3,4 odsto u poređenju s istim periodom prošle godine.

Statistička kancelarija je, takođe, saopštila da je stopa nezaposlenosti u tom periodu od 3,8 odsto najniža od decembra 1974, pošto je još 34.000 ljudi "skinuto" sa registra nezaposlenih.

To znači da je ukupan broj nezaposlenih u Britaniji smanjen na 1,3 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

21 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: