Društvo 0

08.05.2024.

15:52

Nadvija se nad Beogradom: Stiže oluja...

U ovom času grmljavinski sistem nalazi se u blizini Beograda, oko 20 kilometara zapadno od centra i Beograda i donosi obilne pljuskove sa grmljavinom širem području Ugrinovaca i Dobanovaca, ali i delu Surčina i širem području Stare Pazove.

Izvor: Telegraf.rs

Nadvija se nad Beogradom: Stiže oluja...
Shutterstock/Viktor Gladkov

Podeli:

Povremeno ima i jače grmljavine, a u kratkom vremenskom intervalu na ovom području očekuje se i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, a nedaleko ni kap kiše.

I dok ova grmljavinska oluja donosi obilne pljuskove nedaleko od Beograda, u samom gradu je potpuno suvo i bez kapi kiše, a trenutna temperatura iznosi 22°C.

Inače, ovaj lokalni grmljavinski sistem vidljiv je iz centra Beograda, a grmljavina se čuje i u samom gradu, naročito u Zemunu i na Noovm Beogradu.

Ovaj olujni sistem neće zahvatiti Beograd, s obzirom na to da će se u jugozapadnoj visinskoj struji premeštati dalje ka severoistoku.

Ipak, do kraja dana novi sistemi mogli bi širem području Beograda sa jugozapada doneti pljuskove sa grmljavinom, a delovima grada i grmljavinske oluje sa obilnim pljuskovima.

Veoma slično vreme očekuje se i tokom četvrtka, a stabilizacija vremena od petka, pa će za vikend biti i znatno više sunca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: