Društvo 0

08.05.2024.

15:52

Nadvija se nad Beogradom: Stiže oluja...

U ovom času grmljavinski sistem nalazi se u blizini Beograda, oko 20 kilometara zapadno od centra i Beograda i donosi obilne pljuskove sa grmljavinom širem području Ugrinovaca i Dobanovaca, ali i delu Surčina i širem području Stare Pazove.

Izvor: Telegraf.rs

Nadvija se nad Beogradom: Stiže oluja...
Shutterstock/Viktor Gladkov

Podeli:

Povremeno ima i jače grmljavine, a u kratkom vremenskom intervalu na ovom području očekuje se i više od 20 litara kiše po kvadratnom metru, a nedaleko ni kap kiše.

I dok ova grmljavinska oluja donosi obilne pljuskove nedaleko od Beograda, u samom gradu je potpuno suvo i bez kapi kiše, a trenutna temperatura iznosi 22°C.

Inače, ovaj lokalni grmljavinski sistem vidljiv je iz centra Beograda, a grmljavina se čuje i u samom gradu, naročito u Zemunu i na Noovm Beogradu.

Ovaj olujni sistem neće zahvatiti Beograd, s obzirom na to da će se u jugozapadnoj visinskoj struji premeštati dalje ka severoistoku.

Ipak, do kraja dana novi sistemi mogli bi širem području Beograda sa jugozapada doneti pljuskove sa grmljavinom, a delovima grada i grmljavinske oluje sa obilnim pljuskovima.

Veoma slično vreme očekuje se i tokom četvrtka, a stabilizacija vremena od petka, pa će za vikend biti i znatno više sunca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: