Svet

Četvrtak, 10.01.2019.

12:33

Rusija doskočila SAD: U avionu MS-21 ništa američko

Ministarstvo za trgovinu Rusije već je preduzelo mere da strane komponente za avion MS-21 zameni domaćim proizvodima, saopštila je pres-služba Ministarstva.

Izvor: Sputnik

Rusija doskočila SAD: U avionu MS-21 ništa američko
(Foto: Thinkstock)

Bilo je potrebno realizovati dodatne mere kako bi se osigurao program pravljenja kompozitnog krila za serijsku proizvodnju MS-21. Rusija ima neophodnu proizvodnu snagu, kompetenciju i isporučioce“, naglasili su u Ministarstvu trgovine.

Uz finansijsku i organizacionu podršku Ministarstva, u Rusiji se uspostavlja ceo lanac proizvodnje kompozicionih materijala u vojnoj i civilnoj sferi. Između ostalog, već nekoliko godina se aktivno radi sa "Rosatomom“ i drugim kompanijama iz te branše.

Ranije je ruski list "Komersant“ pisao da su američke sankcije protiv ruskih kompanija "Aerokompozit“ i "Tehnologija Romašin“ (deo korporacije "Rosteh“) dovele do prekida isporuka iz SAD i Japana materijala za "crno krilo“ aviona MS-21, piše list "Komersant“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kompanija "Rosteh“ je saopštila da je taj problem prenaduvan. Prema rečima predstavnika kompanije, postoje strani proizvođači komponenti, ali i domaća proizvodnja, prenosi Sputnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

15 h

Podeli: