Politika 18

21.05.2024.

22:26

Vučić poslao snažnu poruku: Naše je da se suprotstavimo jer moramo da branimo svoju slobodu, svoj obraz VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Njujorka i istakao da je svetinja koju brani 100 puta važnija i od njega i od svih naših političara.

Izvor: B92

Vučić poslao snažnu poruku: Naše je da se suprotstavimo jer moramo da branimo svoju slobodu, svoj obraz VIDEO
EPA-EFE MARTIN DIVISEK

Podeli:

"Stižu predstavnici tri afričke zemlje, pa imamo naš štab, pa sa kineskim prijateljima. Nemamo mi šansu da pobedimo. Argumentacije su im zastrašujuće. Neverovatne su stvari koje se preduzimaju da bi ubedili ljude", naveo je Vučić i dodao:

"Veliki, silni, moćni misle da mogu kako hoće. Na nama je da branimo svoj obraz i svoju zemlju. Biće još razočaranja za našu zemlju". 

O saznanju da će Grčka glasati za rezoluciju, Vučić ističe da nije siguran kako će da glasaju, ali ne isključuje mogućnost da podrže rezoluciju. 

"Mogao sam da izađem pred građane i kažem da smo pobedili, kao što su u prošlosti radili. Izabran sam da ne lažem narod. Gde inače piše da je moguća kolektivna odgovornost. Pitam vas ako je odgovornost individualna, protiv koga donostite rezoluciju. Sram vas bilo. Svi su pohapšeni i osuđeni ili će biti osuđeni. Mi se suprotstavljamo koliko možemo. Jedan od stalnih predstavnika u UN je rekao da nikad nije video da se tako malo zemlja bori za slobodu", naveo je Vučić. 

"Svetinja koju branimo je 100 puta važnija i od mene i od svih naših političara.Verujem da će narod u Srbiji biti ponosan. Mi nismo genocidan narod. A onda će neki koji budu glasali za, da dođu kod nas da sarađujemo", istakao je predsednik Srbije. 

"Razgovarao sam sa prijateljima, očekuju 100 glasova ZA od 193 zemlje. Mi očekujemo manje. Neke muslimanske zemlje koje se plaše neće ni ući na glasanje", naveo je predsednik Srbije i dodao:

"Svi sve razumeju, i oni što listom glasaju protiv nas. Znaju šta rade. 'Mnogo smo jaki, može nam se'. Sve može da se učini, ali se ne zna do kad. Ničija nije do zore gorela. Rusi će ići na rezoluciju o genocidu nad sovjetskim narodom, trebalo bi i Belorusi... Mi ćemo svima biti kosponzori. Ne smem da vam kažem šta bi za nas značilo da Kina bude protiv. Verujem i uzdam se u njihov glas protiv", rekao je Vučić. 

Na pitanje gde smo u petak, Vučić navodi:

"Neki će da budu razočarani, neki će da slave, ali ćemo uzdrignute glave ići po svetu, jer ceo svet zna da je Srbija slobodna i slobodarska zemlja. Znaće da se Srbija suprotstavila bahatima i moćnima, ne zato što je za nešto kriva, već zato što je čuvala svoj obraz". 

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: