Dačić: Bogati moraju da daju više

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je normalno da bogatiji plaćaju veće poreze i istakao da se za tako nešto zalagao i u predizbornoj kampanji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.09.2013.

12:57

Default images

Upitan da komentariše napise u medijima da Ministarstvo finansija planira progresivno oporezivanje na plate iznad 100.000 dinara, Dačić je naglasio da sigurno neće biti udara na standard siromašnih građana, ali i da se ne zalaže za poreze koji bi ugušili privredu i građane.

"Oni koji imaju najviše treba i da daju. To je pravedno", kazao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa grčkim ministrom javnog reda i zaštite građana Nikosom Dendijom.

Ponovio je da je normalno da veće poreze plaćaju oni koji su bogatiji, ali i dodao da se upravo na tom pitanju pravi razlika između političkih opcija, odnosno da su socijalisti i levičari uvek za to, a neoliberali uvek za što manje poreze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: