Aktuelno 5

30.04.2024.

12:49

Premešteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića: Ispunjena mu je poslednja želja

Telo glumca Bate Živojinovića više ne počiva u Aleji zaslužnih građana, gde je sahranjen 2016. godine.

Izvor: Blic.rs

Premešteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića: Ispunjena mu je poslednja želja
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Poslednja želja Bate Živojinovića bila je da ga sahrane pored njegove supruge Julijane Lule Živojinović, u porodičnoj grobnici u selu Koraćica, gde je glumac odrastao.

Batini posmrtni ostaci danas su premešteni u Koraćicu i slavnom glumcu je ispunjena poslednja želja. Bati će danas biti održan i parastos u Crkvi Svete trojice.

"To je bila njihova velika želja, da budu zajedno, i mislim da je potpuno logično da ljudi koji su proveli preko 60 godina zajedničkog života budu zajedno zauvek. Ja sam onda zamolio prvo našeg oca Željka Milića, paroha koraćičke crkve Svete trojice. On mi je rekao da moram da pitam vladiku Jovana Šumadijskog, pa sam ga pozvao telefonom iz Pariza. On je dao blagoslov i mi smo majku Lulu tu smestili i ostavili smo jedno grobno mesto, gde bi trebalo da bude Bata", ispričao je Batin sin Miljko Živojinović jednom prilikom.

"Neposredno posle toga je krenula korona i mi dve godine nismo mogli da prebacimo Batu, a ja sam sve potrebne dozvole dobio još 2020. godine. Posle par meseci od majčine smrti i kada je prošla korona, mi smo počeli sa radovima, sa otkopavanjem i onda se ispostavilo da se tu nalazi vodovod od sela Koraćice. Morali da dovedemo bager, koji je izmestio taj vodovod za nekih pet metara i sačekamo bar godinu dana da se ta zemlja slegne i da prođu sva četiri godišnja doba. I kada je to sve prošlo, evo, sad smo ušli u tu proceduru – radili smo usek i veliki spomenik od belog mermera. Očekujemo 30. aprila u 12 sati da će doći svi naši prijatelji i da će se konačno Bata i Lula opet spojiti, za večnost", rekao je Miljko Živojinović.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: