Đelić: MMF treba nama a ne mi njemu

Srbiji je potreban nastavak dijaloga s MMF-om jer je to garancija za investitore da će Srbija nastaviti da vodi odgovornu politiku, kaže Božidar Đelić.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2012.

12:27

Default images

"MMF treba nama, a ne mi njemu", rekao je bivši potpredsednik Vlade Srbije i dodao da integralni deo aranžmana s MMF-om mora da bude i zaštita najugroženijih delova stanovništva.

Đelić je govoreći o penzionom sistemu Srbij kazao da ima jednak broj zaposlenih i penzionera, što je, kako je ocenio, "neodrživo", jer se polovina penzija isplaćuje iz budžeta.

"Moraćemo da razmotrimo specijalne režime koji omogućavaju jednom broju ljudi da rano odu u penziju i da uporedo rade. Uz to, moraćemo da izjednačimo vreme odlaska u penziju za žene i za muškarce", naveo je Đelić.

On je podsetio da je samo pre deset godina dotacija iz budžeta za penzije bila svega 20 odsto.

Dodao je da ne očekuje jaka kolebanja kursa dinara u budućnosti, jer su devizne rezerve na nivou od 12 milijardi evra, što je rekordno u istoriji Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: