Đilas: Strateška preduzeća državna

Javna preduzeća od strateške važnosti za grad, poput vodovoda, čistoće, toplana i gradskog saobraćaja, sigurno neće biti privatizovana, kaže Dragan Đilas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 21.03.2012.

13:23

Default images

"Politika grada Beograda u ovom pitanju vrlo je jednostavna: strateška preduzeća od značaja za grad poput vodovoda, čistoće, toplana, gradskog saobraćaja, to su preduzeća koja ne mogu ni na koji način biti privatizovana odnosno naći partnera koji će njima upravljati", kaže gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Iskustva evropskih gradova, kako navodi, pokazuju da kad neka firma kupi vodovod, ona podigne cenu tri puta i tako pravi profit.

"To možemo i sami da uradimo i to ne želimo", navodi Đilas.

"Za ostale uvek postoji mogućnost tržišne konkurencije i traženje partnera u okviru Zakona o privatnom i javnom partnerstvu, ali za ove sasvim sigurno u Beogradu neće biti privatizacije", rekao je Đilas posle obilaska romskog reciklažnog centra na Zvezdari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: