Srpski poreznici stupaju u štrajk

Zaposleni u Poreskoj upravi Srbije najavili su da će 2. februara organizovati generalni strajk zbog neispunjenja njihovih zahteva.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2012.

17:37

Default images

Direktor ove državne instutucije Dragutin Radosavljević tvrdi da nema osnova za ovaj protest.

"Bez ikakvih osnova je to što se najavljuje, jer zaposleni u Poreskoj upravi neće ostati bez primanja i plate", rekao je Radosavljević.

On navodi da "zaposleni u Poreskoj upravi imaju zagarantovane plate, radna mesta i ne postoji nijedan razlog za štrajk". Direktor Poreske uprave podseća da je štrajk bio najavljen zbog straha od gubitka radnih mesta i bojazni da neće biti dovoljno novca iz budžeta za plate. Radosavljević je ponovio da je Jedinstvenoj organizaciji sindikata Poreske uprave dostavljena informacija o tome da će biti očuvana sva radna mesta i da je, prema tome, "poslodavac ispunio sve obaveze prema zaposlenima i nema nikakvih razloga za štrajk".

Jedinstvena organizacija sindikata zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije saopštila je da "generalni štrajk svih zaposlenih u Poreskoj upravi Srbije organizuje 2. februara 2012. godine od 7,30 do 15,30 časova", u svakoj organizacionoj jedinici Poreske uprave Srbije.

"Za vreme štrajka, zaposleni ispoljavaju nezadovoljstvo prekidom rada i ostankom na radnim mestima kao i okupljanjem u prostorijama Poreske uprave Srbije", navodi se u sopštenju.

U saopštenju se naglašava i da će tim povodom 31. januara biti održana konferencija za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

17 h

Podeli: