Srbija

Četvrtak, 21.04.2011.

09:33

“14. oktobar“ remontuje tenkove

Kruševačka Industrija mašina i komponenata "14. oktobar" će u naredne tri godine biti angažovana na poslovima remonta i unapređenja specijalnih vozila.

Izvor: Beta

Default images

Generalni direktor industrije Zoran Radmanovac je potvrdio da je, u okviru dogovora Komisije za odbrambenu industriju Srbije sa Jugoimportom, najvećim izvoznikom vojne opreme u Srbiji, postignut sporazum da IMK "14. oktobar" bude uključen u više poslovnih aranžmana, te da se od 2012. ovoj kruševačkoj industriji "otvaraju novi poslovi za Vojsku Srbije".

"Na osnovu postignutih dogovora u okviru odbrambene industrije Srbije, ali i na osnovu očekivanih velikih poslova na remontu opreme u termoelektranama Kolubara i Obrenovac, očekujemo da u 2012. godini dupliramo proizvodnju, a da 2013. godine stignemo do realizacije od oko 2,5 milijardi dinara, što bi poslovanje IMK '14. oktobra' učinilo dugoročno stabilnim i održivim", rekao je Radmanovac.

Radmanovac, koji je prošle nedelje ponovo od strane Upravnog odbora izabran za generalnog direktora dodao je i da je ova fabrika, trenutno u procesu restruktuiranja, u prošloj godini ostvarila promet od nešto više od milijardu dinara.

Predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Ljubiša Velimirović je rekao da je prvi posao koji će IMK "14. oktobar" dobiti u okviru modernizacije specijalnih vozila remont 150 tenkova.

Velimirović je skrenuo pažnju da je prilikom izbora generalnog direktora bilo pokušaja političkih pritisaka u korist drugih kandidata.

On je dodao i da su "zbog političkih mešetarenja" i kašnjenja subvencija Vlade Srbije, kasnile i zarade za oko 1.700 zaposlenih u ovom kolektivu, ali da je u međuvremenu isplaćena januarska, a da će do kraja meseca biti isplaćena i februarska zarada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: