Rešenje spora VAC-Srbija na vidiku

Rešenje spora izmedju nemačke medijske Gruppe VAC i Srbije na dohvat je ruke, piše nemački privredni dnevnik Handelsblat.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2010.

17:03

Default images

Ne navodeći pojedinosti, list prenosi izjavu predstavnika VAC-a zaduženog za poslove u Srbiji Petera Langea koji kaže da "izgleda kao da se klima menja".

"Konstatovao sam jasnu volju da se naši problemi reše", rekao je Lange.

VAC-grupa je u junu najavila da će se povući iz učešća u poslovima u Srbiji, obrazlažući to nezadovoljstvom uslovima poslovanja i ophodjenjem nadležnih vlasti u Srbiji prema ovom investitoru.

Objašnjavajući razloge zbog kojih se VAC odlučio da zaposlenima pokloni svoje učešće od 55 odsto u vlasništvu novosadskog Dnevnika, Lange je za Handelsblat rekao da "učešće poklanjaju da bi nešto dobili".

"Alternativa bi bila pravni spor sa neizvesnim završetkom", citirao je list Langea.

Podsećajući na zbivanja u Srbiji u vezi sa najavom o povlačenju VAC-a, Handelsblat navodi da je došlo do "kretanja na političkom parketu" i da se "ministar inostranih poslova Gido Vestervele prilikom posete Beogradu krajem avgusta zauzeo za VAC".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

16 h

Podeli: