Srbija

Petak, 13.11.2009.

13:30

Malev: Za Beograd od 14. decembra

Mađarski avioprevoznik Malev počeće da leti između Budimpešte i Beograda od 14. decembra.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Posle gotovo dve decenije, avioni mađarske vazduhoplovne kompanije Malev ponovo će leteti za Beograd i nastojaće da se učvrste na srpskom tržištu, piše mađarski list Nepsabadšag.

Kako navodi list, prvi avion tipa "Q400" poleteće ka srpskoj prestonici 14. decembra u 14 časova, sat kasnije će sleteti na aerodrom "Nikola Tesla", a ponovo uzleteti prema Budimpešti u 15 sati i 40 minuta. Letovi će se obavljati svakog dana. Direktna vazdušna veza između Budimpešte i Beograda prekinuta je još 1992. godine zbog ratova na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Obnova letova se, potom, stalno odlagala, pre svega zbog nespremnosti mađarske strane da ozbiljno priđe pregovorima, a nedostajao je i novi međudržavni sporazum Mađarske i Srbije o civilnom vazdušnom saobraćaju.

List navodi da je za obnovu saradnje bila potrebna i puna liberalizacija vazdušnog saobraćaja u Srbiji, do čega je došlo ove godine usvajanjem zakona po uzoru na propise u Evropskoj uniji.

Podsetimo, Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije odobrio je mađarskoj kompaniji Malev i austrijskoj avio-kompaniji "Flaj Niki" dozvole za letove iz Beograda, a crnogorskom Montenegroerlajnzu iz Niša za Cirih 23 oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: