Bez dodatnih čarter letova za Turke

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je saopštio da ne može da odobri avio-kompaniji "Atlas Jet" šest letova nedeljno na liniji Beograd-Antalija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2009.

16:12

Default images

Taj direktorat je o tome obavestio vazduhoplovne vlasti Turske, istakavši da domaće turiste treba da prevozi domaći avio-prevoznik.

U pismu kolegama iz Turske navedeno je da je u redovnom avio-saobraćaju, gde "apsolutno poštujemo princip reciprociteta", odnosno jednakog broja letova za obe strane, turskoj nacionalnoj avio-kompaniji "Turkiš erlajns" omogućena veća ponuda od "Jat ervejza".

"U tom pogledu, spremni smo da prihvatimo i svaki novi, dodatni zahtev za letovima sa naše strane", navodi se u pismu Direktorata. Kada su u pitanju čarter letovi, Direktorat je istakao da "ostaje pri stavu da domaće turiste voze domaće avio-kompanije". "S obzirom da srpska nacionalna kompanija ima dovoljno kapaciteta da preveze turiste iz Srbije u Tursku i zadovolji nihove potrebe sa aerodroma iz Beograda, nema mogućnosti za proširenje letova koje bi obavljala neka turska avio-kompanija", objašnjava se u pismu.

Direktorat je podsetio kolege iz Turske "da je kao gest dobre volje odobrio dvema turskim kompanijama letove iz Niša za Antaliju".

U pismu vazduhoplovnim vlastima Turske, Direktorat izražava nadu da će kolege iz Turske uvažiti stav srpskih kolega i omogućiti turistima iz Srbije da ih prevozi srpska avio-kompanija.

Direktorat je zamolio kolege iz turskih vazduhoplovnih vlasti za definitivan stav o ovom pitanju i da, "najkasnije do 1. juna, odgovore Jatu - može li obaviti saobraćaj na traženim destinacijama u Turskoj". "Ukoliko do tog datuma ne stigne odgovor, smatraćemo da je zahtev Jat ervejza odbijen", navodi srpski Direktorat civilnog vazduhoplovstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: