Citadel elit skupio 240 mil. dinara

Zatvoreni investicioni fond Citadel elit prikupio je 240,7 miliona dinara tokom upisa i uplate akcija.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2008.

13:33

Default images

To znači da su građani i drugi investitori upisali 2.407 akcija po ceni od 100.000 dinara, saopštilo je Društvo za upravljanje investicionim fondovima Citadel aset menadžment (Asset Management).

Trijumf elit je prvi zatvoreni investicioni fond u Srbiji koji će više od 50 odsto imovine ulagati u akcije i udele firmi kojima se ne trguje na berzi. Reč je firmama iz sektora nekeretnina, građevinarstva i infrastrukture.

"Konkretan plan sa prvim projektima, odnosno akcijama i udelima firmi u koje ćemo ulagati, već je pripremljen", istakao je direktor Društva Aleksandar Krtinić.

Fondu Trijumf elit Komisija za hartije od vrednosti izdala je rešenje o upisu u Registar investicionih fondova i time je ispunjen jedan od poslednjih uslova za početak rada fonda i listiranje njegovih akcija na Berzi.

Listiranje akcija fonda na Beogradskoj berzi u Društvu Citadel, koje već upravlja otvorenim investicionim fondom Citadel trijumf, očekuju veoma uskoro.

Na srpskom tržištu već radi 13 otvorenih i jedan zatvoreni investicioni fond - Fima SEE aktivist, čija je akcija na Berzi od pre dvadesetak dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: