Srbija

Sreda, 24.10.2007.

15:39

Imorent počeo poslovanje u Srbiji

Austrijska kompanija za lizing i nekretnine Imorent (Immorent), objavila je da počinje sa radom u Srbiji.

Izvor: B92, Beta

Default images

Kompanija, koja je deo Erste banka grupe, je najavila i da će do kraja godine u srpsko tržište uložiti 50 miliona evra. Izvršni direktor Imorent Beograd Aleksandar Petric kaže da su za 2008. u planu ulaganja od 100 miliona evra, prvenstveno u razvoj tržnih i tehnnoloških centara, ali i u stambeni i poslovni prostor i turističke objekte.

"Spremni smo da pomognemo i finansiranje infrastrukture, odnosno izgradnju puteva i železnica u Srbiji i to samostalno ili kroz partnerstvo sa srpskim firmama", rekao je Petric i dodao da to ulazi u oblast lizinga javnih ustanova.

Prema njegovim rečima, tržište Srbije ima veliki potencijal za poslovanje lizingom nekretnina, a kompanija Imorent će svoje poslovanje u početku fokusirati na Beograd, a potom i na Novi Sad i Niš.

Govoreći o tržištu nekretnina u Srbiji, on je kazao da je godišnji potencijal poslovnog prostora u Beogradu, koji može da se iskoristi oko milion metara kvadratnih i da bi tim tempom za deset godina Beograd dostigao nivo Beča. Kako je rekao, u oblasti tržnih centara Beograd ima deset puta više potencijala, nego što ih ima sada.

"Imorent klijentima nudi idejno projektovanje, preko finansiranja projekata, pa do upravljanja u projektovanju i građenju i rukovođenje nekretninom", rekao je Petric.

Kompanija Imorent je osnovana 1970. godine u Austriji, prisutna je u 12 zemalja u Evropi i finansirala je više od tri hiljade projekata ukupne vrednosti 4,4 milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

3 h

Podeli: