Srbija

Sreda, 18.11.2015.

08:25

Slovenci nisu uspeli u Ćupriji, Metal ide u stečaj

Privredni sud u Kragujevcu otvorio je stečajni postupak za preduzeće Metal AD u Ćupriji, iz sastava slovenačkog koncerna "Maksim" iz Celja (Slovenija).

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock

Sud je stečajni postupak nad preduzećem u Ćupriji pokrenuo na zahtev "Maksim" BG a zbog trajne nesposobnosti plaćanja stečajnog dužnika, rečeno je Tanjugu telefonom iz Privrednog suda.

Za stečajnog upravnika imenovan je Dragan Simionović.

Sud je pozvao poverioce da u roku dva meseca prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja i pozvao i sve dužnike da ispune svoje obaveze.

Metal AD za proizvodnju čeličnih konstrukcija i za toplo cinkovanje, otvoren je u Ćupriji 1982. godine, koje je izvanredno dobro radio narednih deset godina i bila poznata u celoj Jugoslaviji, a kasnije se uglavnom bavilo proizvodnjom čeličnih dalekovodnih stubova.

Zapošljavalo je 400 radnika.

Posle 12 godina krize, Metal AD otkupljuje koncern Maksim Celje, investira u tehnologiju, poznate italijanske firme Gimeco, kadrove i sve drugo, za 3,8 miliona evra. U proizvodnji ostavlja 102 radnika.

Ambiciozni planovi, pre svega celokupan izvoz, najviše u zemlje Male Azije, nisu se ostvarili i stigao je stečaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: