Pevec kupuje Todorićeve prodavnice

Trgovački lanac Pevec uzima u najam od Agrokora čak šest maloprodajnih centara, dok je križevački trgovački lanac KTC kupac jedne trgovine.

Region

Izvor: B92

Sreda, 26.11.2014.

11:16

Default images

Reč je, kako podseća zagrebački Jutranji list, o prvih sedam od ukupno 96 prodavnica iz zajedničke prodajne mreže Konzuma i Merkatora koje je Agrokor, u procesu preuzimanja slovenačkog trgovinskog lanca, morao da ponudi na prodaju ili u zakup zbog koncentracije kapitala.

U Agrokoru nisu želeli da komentarišu proces dezinvestiranja dela poslovanja, pa ni da potvrdei spomenute kupce prvih sedam trgovina.

Ceo proces spajanja prati Agencija za zaštitu tržišne konkurencije (AZTN), koja je prihvatila Inicijalni izveštaj konsultantske kuće Prajsvoterhaus Kupers (PricewaterhouseCoopers), koja je poverenik za praćenje koncentracije Agrokora i Merkatora.

Prema izveštaju podnetom AZTN-u, Agrokor je poduzeo sve radnje potrebne za dezinvestiranje dela poslovanja unapred poznatom kupcu ili zakupoprimcu (96 prodavnica), koji je morao ponuditi na prodaju ili davanje u zakup u roku tri dana od početnog dana koncentracije, navodi Jutarnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: