Prosečna neto plata u HR 723 evra

Prosečna neto isplaćena plata po zaposlenom u Hrvatskoj, za avgust ove godine, iznosila je 5.512 kuna (723 evra), objavio je Državni zavod za statistiku.

Region

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

16:41

Default images

U odnosu na prethodni mesec, to je vrlo blago povećanje prosečne neto plate, za osam kuna, ili nominalno za 0,1 odsto, preneo je hrvatski portal Biznis.hr.

Na godišnjem nivou došlo je, ipak, do nominalnog pada prosečne plate. Tako je prosečna neto plata za ovogodišnji avgust nominalno manja za 0,5 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prosečna mesečna bruto plata po zaposlenom u istom mesecu iznosila je 7.933 kune.

To je nominalno povećanje takođe od 0,1 odsto u odnosu na prethodni mesec, a smanjenje za oko 0,5 odsto u poređenju sa avgustom prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: