Region

Utorak, 01.09.2015.

14:30

Vrtoglava cena najskuplje kuće u Banjaluci

Za najskuplju kuću u Banjaluci, koja je trenutno ponuđena na prodaju, vlasnik traži vrtoglavih tri miliona maraka (1,5 miliona evra)

Izvor: Capital.ba

Default images
Foto: Thinkstock.com

Kako je potvrđeno sajtu banjaluka.net u ReMax-u, najskuplju nekretninu u njihovoj ponudi nudi jedan banjalučki biznismen, za urbanu vilu na obali Vrbasa.

Iako agenti za nekretnine, razumljivo, ne govore o razlozima prodaje ove i brojnih drugih, skupih nekretnina, u pozadini se, tvrde analitičari tržišta, kriju posledice višegodišnje recesije koja polako, ali sigurno, uzima danak u vidu prodaje "viška kvadrata".

Prema rečima agenta za nekretnine, najskuplja nekretnina je urbana vila novije gradnje. Glavni objekat čini moderno dizajnirana vila od 400 kvadrata stambenog prostora, uz koju dolazi i pomoćni objekat od 120 kavdrata, u koji su, između ostalih, stali manji stan i opremljena teretana.

Pored toga, vila, smeštena na placu od 1.100 kvadrata, uključuje i otvoreni bazen i više garaža.

Kad su cene u pitanju, drugu i treću poziciju zauzimaju dve kuće od po 500 kvadrata stambenog prostora, koje vlasnici cene na 1,25 i 1,15 miliona evra. Agenti za nekretnine kažu da njihova prodaja, ide loše.

Izuzetak od tog pravila je luksuzna predratna vila, u kojoj je svojevremeno bio smešten nemačko-francuski konzulat. Ona je bila ponuđena za prodaju po ceni od oko dva miliona maraka. Kuća je nedavno promenila vlasnika, a nepoznato je koliko je kupac uspeo da spusti cenu.

Ipak, u agenciji Re/Max žale se da ove godine nisu prodali nijednu nekretninu skuplju od 500.000 KM.

"Potražnja za ovakvim objektima, razumljivo, nije velika. Dakle, kao što ih je malo u ponudi, tako je i još manje kupaca za njih. U praksi, vlasnici takvih objekata su uglavnom bili investitori, odnosno sami su gradili te objekte, a dosta ređe kupovali“, kaže agent za nekretnine Dragan Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

19 h

Podeli: