Srbija

Nedelja, 01.04.2018.

11:47

Od oktobra anketa o poljoprivrednim gazdinstvima

Republički zavod za statistiku sprovešće od 1. oktobra do 30. novembra ove godine Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava.

Izvor: Tanjug

Od oktobra anketa o poljoprivrednim gazdinstvima
Foto: Thinkstock

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava sprovodi se u trogodišnjem periodu, između dva popisa poljoprivrede, a istraživanje je finansirano iz pretpristupnih fondova EU u okviru "IPA 2016 Nacionalnog programa" u iznosu od 2,2 miliona evra i iz budžeta Srbije.

Anketa o strukturi poljoprivrednih gazdinstava predstavlja, pored popisa poljoprivrede, ključno istraživanje kojim se prikupljaju podaci o fondovima i strukturi poljoprivrednih gazdinstava, kažu u Zavodu za statistiku.

Rezultati dobijeni Anketom imaju znacaj za korisnike podataka, dodaju, naročito za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u cilju analize stanja u poljoprivredi u Srbiji i donošenju mera agrarne politike, kao i za ostale korisnike podataka statistike poljoprivrede kao što su poljoprivredni fakulteti, instituti i stručna javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: