Sreda, 30.04.2014.

17:28

Agencija: PIM isključivo odgovoran

PIM snosi odgovornost za razloge što do sada nije dobilo saglasnost na Unapred pripremljeni plan reorganizacije, saopštila je Agencija za privatizaciju.

Izvor: Tanjug

Default images

Agencija za privatizaciju saopštila je, nakon današnjeg sastanka sa menadžmentom i predstavnicima sindikata Preduzeća za vodne puteve Ivan Milutinović (PIM), da to preduzeće isključivo snosi odgovornost za razloge što do sada nije dobilo saglasnost na Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR).

U saopštenju se navodi da su se predstavnici Agenđcije za privatizaciju sastali danas sa predstavnicima PIM-a, koje je u restrukturiranju, a povodom aktuelnog problema plenidbe popisanih stvari tog preduzeća.

"Tokom sastanka su konstatovani razlozi zbog kojih od sredine prošle godine do danas preduzeće nije dobilo saglasnost na a za šta isključivo odgovornost snosi menadžment PIM-a" navodi se u saopštenju..

Dalje u saopštenju se podseća da je zbog nepotpunog UPPR-a, Agencija u avgustu prošle godine odbila da izda saglasnost na sadržaj tog dokumenta.

U decembru prošle godine je Ministarstvo privrede, kao drugostepeni organ, poništilo prvostepeni akt i predmet je Agenciji vraćen na ponovno odlučivanje. Agencija je više puta bezuspešno skretala pažnju i davala instrukcije preduzeću na koji način je potrebno da se izmeni i dopuni predloženi UPPR, kako bi taj dokument bio kompletan i prihvatljiv sa stanovišta Zakona o stečaju i Pravilnika o načinu sprovođenja reorganizacije unapred pripremljenim planom reorganizacije i sadržini tog plana.

Preduzeće ni u ponovljenom postupku pred Agencijom nije na verodostojan način korigovalo UPPR, niti je u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima nova procena vrednosti imovine sa stanjem na dan 31.12.2013. godine inkorporirana u navedeni dokument, koji se bazirao na ranijoj proceni sa stanjem na dan 31.12.2011. godine.

Privredni sud u Beogradu je 24. februara ove godine odbacio predloženi UPPR preduzeća i obustavio postupak, a Agencija je 10. marta još jednom pružila priliku menadžmentu preduzeću i dala instrukcije na koji način da se upotpuni UPPR.

Umesto da postupi u skladu sa zakonom i datim uputstvima, menadžment PIM-a od 25. marta do danas kontinuirano upućuje neprimerene uvrede službenicima i vršiocu dužnosti direktora Agencije.

"Direktor preduzeća pokušava da zastraši službenike Agencije najavom podnošenja krivičnih prijava, čime odgovornost za poslovanje preduzeća sa sebe prebacuje na druge", navode u Agenciji.

Činjenica da je Vlada Srbije u julu prošle godine dala saglasnost da se postupak restrukturiranja PIM-a okonča metodom UPPR-a ni na koji način ne znači da je u sprovođenju tog postupka preduzeće oslobođeno od poštovanja imperativnih propisa i procedura, navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo Agencije je pozvalo menadžment PIM-a na profesionalnu komunikaciju i odgovornu saradnju i ukazalo da je Agencija u svemu postupala u skladu sa zakonom i procedurama.

S obzirom da je PIM najavio podnošenje novog predloga UPPR-a, o čemu je obavestio Agenciju na sastanku, na dalje će se Agencija izjasniti o istom po podnošenju predloga u skladu sa zakonom predviđenim rokovima i utvrđenim nadležnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: