Subota, 17.03.2012.

12:48

Kriza opustošila i gradilišta

Investitorima u Beogradu u 2011. izdato je dozvola za izgradnju više od milion kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, ali se gradi zbog krize.

Izvor: Press

Default images

Investitori u Beogradu na građevinsku dozvolu ne čekaju duže od 130 dana.

Prema rečima Milana Vukovića, gradskog sekretara za urbanizam i građevinske poslove, u Beogradu se ne čeka dugo na građevinske dozvole.

„Otkako je na snazi novi zakon iz 2009. godine, nema zastoja u izdavanju građevinskih dozvola u Beogradu. Analizom podataka, od datuma podnošenja zahteva za građevinsku dozvolu, pa do okončanja postupka za izdavanje ili odbijanja, uključujući i vreme koje investitori utroše za pribavljanje nedostajuće dokumentacije ili korekciju, predmet je prosečno bio u proceduri 130 dana“ , kaže Vuković. On dodaje do to ne znači da je službenicima potrebno toliko vremena za obradu papira, ali uslov je bio da investitor ima svu propisanu dokumentaciju. U svakom slučaju, nema odugovlačenja sa izdavanjem građevinskih dozvola.

Nažalost, postoji veliki broj placeva gde investitori, i pored dozvole, ne grade - kaže Vuković i dodaje:

„Gradilište na uglu Južnog bulevara i Maksima Gorkog, gradilište u Skerlićevoj 4 kod Narodne biblioteke ili hotel na lokaciji „Bigza" ka Sajmištu samo su neke od parcela na kojima investitori, i pored dozvole, ne grade“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: