Pola mladih želi da ode iz Srbije

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport kaže da je od 90-ih nekoliko stotina hiljada mladih otišlo iz Srbije, a polovina ne želi da ostane u državi.

Izvor: B92

Utorak, 13.12.2011.

14:58

Default images

Prema njegovim rečima, trećinu nezaposlenog stanovništva u Srbji čine upravo mladi.

Devenport je na otvaranju programa “Biznis za mlade” rekoa da je jedno od rešenja za odliv mozgova i usavršavanje mladih, razvoj preduzetništva i prenošenje znanja. "Važno je da osoba koja ima znanje, mudrost i iskustvo podeli svoj društveni kapital sa onima koji su na početku i kojima su potrebne godine i godine rada", dodao je ambasador.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Ivane Kovačević, 30 odsto mladih u Srbiji je spremno da otvori svoje preduzeće.

"Preduzentištvo mladih u Srbiji nedovoljno je razvijeno, a mladima najčešće nedostaju sredstva, iskustvo obrazovanje i ohrabrujuća sredina, što organizacijom različitih obuka i biznis mentorstva može da se promeni", kazala je Kovačević.

Projekat "Biznis mladih Srbije" pokrenuli su Nacionalna služba za zapošljavanje, USAID projekat održivog lokalnog razvoja, Smart kolektiv, Erste banka i Forum poslovnih lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: