Vesti: Alfa 159, Kadilak, Audi RS4

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 03.03.2005.

13:10

Default images

Remek delo dizajna
Možda najatraktivnija premijera Salona automobila u Ženevi je alfa romeo 159. Iako će biti premijerno prikazan kupe brera, pažnja će prvenstveno biti usmerana na naslednika limuzine 156. I kada stoji alfa 159 deluje kao da će da poleti. Ona je nesumljivo još jedno remek delo italijanskih dizajnera koje će sigurno biti zlatnim slovima upisano u svetsku automobilsku istoriju. U odnosu na uspešnog prethodnika 159 je narastao u svim pravcima. Time je dobra udobnost zagarantovana. Mehanička osnova je potpuno nova. Novi su motori, menjači, šasija i oslanjanje točkova. Vanserijske sporske osobine osiguraće i izuzetno čvrsta karoserija koja se spaja laserskim zavarivanjem. Posle decenije pauze u ponudi će biti pogon 4x4 (doplata ), a osnovni je na prednje točkove. U serijsku opremu uvodi se Bouz audio uređaji sa podrškom za MP3 i desetostrukim izmenjivačem CD-ova. Cene za sada još nisu poznate.

Kadilak u Evropi

Svetski broj 1 u auto industriji, američki GM najavio je pohod prestižne marke Kadilak na tržište Evrope. Osim Opela i Ševroleta koji brane boje GM-a u Evropi, očekuje se da Kadilak donese preko potreban prestižni imidž. Model BLS je klasična limuzina duga 4,7 metara. U ponudi su jedan turbodizel i dva turbobenzinca. Tokom Salona automobila u Ženevi biće objavljene podrobnije informacije o kadilaku BLS.

RS4: konkurent BMW-u M3

Maskom hladnjaka dominiraju četiri kruga. Pogon je na četiri točka ( proslavljeni kvatro). Ima četvoro vrata. Motor ima 420 KS. Osmocilindrični je. Ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4,8 sekundi. Do 200 km/h za 16,6 sekundi. Maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Na jednu konjsku snagu samo 3,93 kilograma. Prve isporuke u leto 2005. Ime novog terminatora na drumovima je audi RS4 kvatro V8.

Neobuzdani kralj

Svojim suprugama kupio je 10 BMW-a serije 5 za ukupno 640.000 evra. Naravno, prvo je sebi kupio majbah 62. Kralj Svazilenda Msvati III star 36 godina namerava da za ovogodišnji rođendan potroši 750.000 evra. Takođe, započinje gradnju 10 palata za svoje supruge u ukupnoj vrednosti od 13 miliona evra.

Država Svazilend ima milion stanovnika i najveći stopu na svetu  osoba zaraženih AIDS-om od čak 38,8%. Trećina stanovnika živi od socijalne pomoći, a dug države je 114 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: