Četvrtak, 09.09.2021.

17:00

Toyota će uložiti 14 milijardi dolara u razvoj baterija

Dugo je Toyota odolevala i nije želela da zaigra igru gotovo svih proizvođača automobila.

Izvor: B92

Toyota će uložiti 14 milijardi dolara u razvoj baterija
Foto - Auto Magazin

Njihova posvećenost električnoj tranziciji Japance se nije ticala sve dok Evropska Unija nije odlučila da stane na kraj benzincima i dizelašima 2035. godine.

Toyotini hibridi će tada postati zabranjena roba. Znate da Toyota ima sredstva i znanje da preokrene trendove za nekoliko godina, a sada to, izgleda i čini, piše Revija HAK.

Japanski div šalje signal da će u sledećih deset godina uložiti 14 milijardi dolara u razvoj baterija za električne automobile.

Do 2025. planira da predstavi baterije s čvrstim elektrolitima koje bi bile veliki sigurnosni iskorak, a ideja je prepoloviti troškove proizvodnje baterija do kraja decenije.

Takođe, Toyota planira da konstruiše baterije koje će i nakon deset godina korišćenja zadržati 90 posto kapaciteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: