Petak, 11.06.2021.

09:45

Jedna maska za sve modele: Opel predstavio Grandland za 2022. FOTO

Opelov kompaktni SUV dobio je izmenjen dizajn i nove sadržaje, a izgubio je dodatak "X" u nazivu.

Izvor: B92

Jedna maska za sve modele: Opel predstavio Grandland za 2022. FOTO
Foto: Opel promo

Poput modela Crossland, koji je redizajniran u jesen 2020, i Grandland X je prilikom restilizacije ostao bez oznake "X".

Slične su i neke kozmetičke intervencije na oba vozila. Pre svega, to je uvođenje nove korporativne prednje maske Vizor, koju su ranije usvojili Opel Mokka, pomenuti Crossland, a uskoro će je nositi i nova generacija modela Astra.

Osim toga, Grandland je dobio i farove u matrix LED tehnologiji, koji su pozajmljeni od modela Insignia.

Ovi farovi se sastoje od čak 84 LED elementa, a Opel ih je dodatno unapredio uvodeći infracrvenu kameru koja detektuje pešake i životinje i do 100 metara ispred vozila u uslovima noćne vožnje i slabe vidljivosti.
Foto: Opel promo
Značajne promene vidljive su i u unutrašnjosti Grandlanda, koji je sada dobio potpuno digitalizovanu komandnu tablu, slično kao i nova Mokka.

Ovaj "Pure Panel", kako ga Opel naziva, sastoji se od dva povezana ekrana - levi od 12 inča služi kao instrument tabla, dok je desni, 10-inčni namenjen multimedijalnom sistemu.

Proizvođač je uneo još neke stilske promene, uključujući novi izgled ventilacionih otvora i ručice automatskog menjača, koja je sada znatno modernija.

Kada se sve uzme u obzir, jasno je da je Opel izvršio opsežan redizajn Grandlanda, što nije čest slučaj u savremenoj auto-industriji.
Foto: Opel promo
Među novim sadržajima je i kamera od 360 stepeni i adaptivni tempomat sa stani-kreni funkcijom (u verzijama sa automatskim menjačem), dok sistemi aktivne bezbednosti uključuju i sistem održavanja vozila u okvirima saobraćajne trake.

Opel za sada nije saopštio podatke o motorizaciji, ali se vidi da je verzija prikazana na promotivnim fotografijama opremljena plug-in hibridnim pogonom.

Podsećamo, Grandland plug-in hibrid pre restilizacije koristio je 1.6-litarski benzinaqc i dva elektromotora, a ukupna snaga pogonskog sistema iznosila je 300 KS, dok je maksimalni obrtni moment bio 450 Nm.

Opel je najavio da će više detalja o osveženom Grandlandu otkriti u nedeljema koje slede, dok se početak prodaje ovog modela očekuje na jesen.
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: