Platio 3 miliona evra automobil koji neće moći da vozi

Jedan od dva Aston Matina DB10, koji su napravljeni isključivo za promociju filma "Spectre", prodat je na aukciji za neverovatnih 2,43 miliona funti (3,13 miliona evra).

Automobili

Izvor: B92

Petak, 19.02.2016.

14:47

Platio 3 miliona evra automobil koji neće moći da vozi
Aston Martin DB10

Britanski proizvođač luksuznih sportskih automobila napravio je ukupno 10 primeraka ovog modela, ali je njih osam modifikovano za potrebe snimanja najnovijeg filma o Džejmsu Bondu. Deveti primerak je zadržao Aston Martin u svojoj kolekciji, dok je poslednji automobil završio na aukciji kuće Kristi u Londonu.

Početna suma od milion funti (1,3 miliona evra), na koliko je bio procenjen ovaj Aston Martin, nadmašena je dva i po puta, a prihod od prodaje namenjen je humanitarnoj organizaciji Lekari bez granica.

Automobil inače nosi potpis Danijela Krejga a zanimljivo je da vozilo nije predviđeno za vožnju po javnim putevima jer ne zadovoljava tehničke uslove. Kupcu koji je želeo da ostane anoniman to svakako neće smetati - retki automobili poput Aston Martina DB10 predstavljaju dobru investiciju, pa će vrednost vozila verovatno rasti u narednim godinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: